Left Pokračovat v nakupování
Vaše objednávka

V košíku nemáte žádné zboží

Promotion
Read more
Když už mrkev nestačí.

Jak se starat o brýle?

Pozor na horko!

Brýlím mohou vysoké teploty opravdu uškodit. Mnohdy i v situacích, ve kterých si to ani neuvědomíme. Např. při nahlížení pod pokličku přímo nad hrncem nebo při fénování vlasů, pokud bychom používali vysokou teplotu a fén na nějakou chvíli zamířili přímo na brýle. Nejčastěji k poškození ale dochází při ponechání brýlí v autě na palubní desce v horkých letních dnech. Antireflexní úprava na brýlových čočkách může díky rozpínání a rychlé změně teplot popraskat. Ale nejde jen o brýlové čočky. U plastové obruby může krátce po vystavení vysoké teplotě dojít ke snadnějšímu poškrábání.

Sundávat brýle oběma rukama.

Jedna z věcí, na kterou mnoho z nás zapomíná, je ta, že brýle by se měly sundávat oběma rukama. Jen tak docílíme toho, že brýle nebudou příliš namáhány a že nedojde k jejich zkřivení nebo poškození. Pokud totiž používáme pouze jednu ruku a sundáváme je za straničku, může dojít postupně k tomu, že se stranička uvolní nebo roztáhne. Většinou lze vykřivení brýlí snadno vyřešit, pokud je  přinesete k nám do optiky. V některých případech ale může dojít časem k ulomení a nevratnému poškození.

Čistit pouze mikrovláknem.

Co se čištění brýlí týče, tak to není žádná věda. Doporučujeme brýle zlehka omýt čistou vodou (pokud jsou zamaštěné nebo více zašpiněné, můžete použít jarovou vodu) a poté jemně dočistit hadříkem z mikrovlákna dosucha. Pokud nejsou brýle zaprášené nebo zašpiněné, vystačíte i si se sprejem na čištění. Co je důležité - vždy na čištění používat pouze mikrovlákno. Žádné papírové ubrousky, tričko, hrubé tkaniny apod.

Pozor na mořskou sůl u slunečních brýlí.

Zvýšit pozornost byste měli, jste-li s brýlemi u moře. Pokud jsou brýle kvalitní, nemusíte mít strach - přece jenom je potřeba si zrak chránit na přímém slunci a zejména u vodních ploch. Dbejte ale na to, aby slaná voda na brýlích nezaschla a brýle nezůstaly na přímém slunci. Nejlepší je vždy brýle omýt čistou vodou a uchovávat je v pouzdru, pokud je zrovna nemáte na očích. Na slanou vodu byste si měli obzvlášť dávat pozor, pokud máte polarizační sluneční brýle. Sůl se může do polarizačních čoček dostat a poškodit je.

A co lak na vlasy?

Vyvarujte se určitě i kontaktu s agresivními chemickými látkami, které by mohly brýle nenávratně poškodit (aceton, líh apod.). Nebezpečný může být např. i lak na vlasy. Rovněž dejte pozor na kontakt brýlí s ostrými předměty a nikdy brýle nepokládejte skly dolů. Pokud brýle zrovna nemáte na očích, měly by být uloženy v pouzdře. 

Ultrazvuková čistička je skvělý pomocník.

Pokud jsou brýle hodně zanesené od potu, prachu, špíny, je vhodné je dát do ultrazvukové čističky. Ultrazvukové vlny vyčistí nečistoty i v nejmenších záhybech na brýlích, kam se prstem ani mikrovláknem nedostanete. Ultrazvukovou čističku máme u nás v optice. Můžete si k nám brýle kdykoliv přinést na vyčištění.

Budete-li se o své brýle dobře starat, budou vám o to delší dobu dělat radost :)

Veškerý servis máte u nás zdarma, a to navždy!

A pokud se vám i přesto s brýlemi něco stane, neváhejte se za námi zastavit. Uděláme maximum pro to, abychom je dali zase do pořádku. Veškerý servis u nás máte zdarma, a to navždy. Proto doporučujeme jednou za čas se u nás v optice  zastavit na kompletní servis. Brýle vyčistíme v ultrazvukové čističce, provedeme dotažení šroubků a přitáhnutí straniček, aby brýle dobře seděly a vy je mohli nadále komfortně užívat.